Bedrijven en organisaties

 

 

 

 

 

7 redenen voor jouw bedrijf of organisatie om duurzaam ethisch te bankieren met vdk

1. Consequent

Duurzaamheid is geen modegril voor ons. We startten in 1926 als bank voor de werkmens. In 1992 pionierden we al met microkredieten. We blijven stevig investeren in onze samenleving: gezondheidscentra, scholen, groene energieprojecten…

2. Full service in financiële oplossingen

Van mobiel en online bankieren voor professionelen tot maatoplossingen voor je betaalverkeer, thesaurie en financieringen. Van ethische spaarrekeningen en termijnrekeningen tot duurzame beleggingen op maat.

3. Een kordaat ‘no way’ tegen ‘bad profits’

vdk heeft een strikte ethische code tegen schadelijke investeringen. Op onze totale inlage dulden we geen controversiële activiteiten. Wij toetsen alles aan 3 criteria: milieu, mens & maatschappij en deugdelijk bestuur.

4. Relaties zijn om te koesteren

Duurzame relaties vergen een geduldige en zorgvuldige opbouw. Daar engageert je relatiebeheerder zich persoonlijk voor. Die werkt zich helemaal in je specifieke behoeften en aanpak in. Je contactpersoon is zeer bereikbaar voor jou. Als adviseur en als sparring-partner.
Boek hier een kennismakingsgesprek.

5. Solide en onafhankelijk

vdk vaart een zelfstandige koers. Hierdoor bleven en blijven we veilig afstand houden van financiële avonturen of crisissen. Zo zijn we ook niet afhankelijk van buitenlandse beslissingscentra. We kunnen dus écht transparant werken. En onze solvabiliteitsratio hoort bij de beste van de sector.

6. Alles kan beter

We onderschrijven ons engagement met 9 duurzaam ethische garanties. Ook gaan we de uitdaging aan om de officiële ISO 26000 richtlijn voor duurzaam ondernemen stap voor stap in te voeren. Dat is een primeur in onze bankensector. We laten ons hiervoor begeleiden door het onafhankelijke adviesbureau BDO.

7. Je bent in goed gezelschap

We zijn blij dat heel wat bedrijven en organisaties die kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen ook voor ons hebben gekozen: van het Gentse stadsbestuur dat pioniert in ethisch beleggen, via een buurtcoöperatieve als Energent, tot een starter als Ilke Cop die duurzaam ethische mode ontwerpt.

We laten hen graag aan het woord in onze duurzaam ethische nieuwsbrief ‘Hart Genoeg?'. Hier vind je hun getuigenissen.

 

Hoe persoonlijk is persoonlijk advies?
Maak kennis met je relatiebeheerder.

Speciaal voor grote ondernemingen, de overheid, maatschappelijke instellingen en social profit organisaties zet vdk een apart, toegewijd team in.

Meer info