Aan het werk

Aan het werk

Van de schoolbanken naar het beroepsleven, het is vaak de stap naar volledig zelfstandig worden.  Dit brengt heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee. vdk begeleidt je hier dan ook graag bij.

Solliciteren

De eerste stap naar het beroepsleven is uiteraard werk zoeken. We zetten graag nog eens de belangrijkste sollicitatietips op een rijtje:

  • Vaak zijn er enorm veel kandidaten voor de job, dus zorg dat je sollicitatiebrief eruit springt. Zorg voor een creatieve en originele brief die zowel qua inhoud als vorm een onvergetelijke indruk nalaat.
  • Eens je op gesprek mag, check je best de website om zoveel mogelijk te weten te komen over het bedrijf waar je gaat solliciteren. Want meestal wordt jouw kennis over dat bedrijf getest en als je dan toont dat je goed voorbereid bent, scoor je sowieso punten.
  • Het heeft weinig zin om je anders voor te doen dan je bent, wees gewoon de beste versie van jezelf tijdens zo’n gesprek.
  • Durf zelf vragen te stellen. Dit toont niet alleen aan dat je écht geïnteresseerd bent, zo kan er ook een echt gesprek op gang komen.
  • Het spreekt voor zich dat op tijd komen, je gsm uitzetten, propere kledij aantrekken, een goede houding aannemen en die kauwgom uit je mond halen ook aan te raden zijn.

Verzekeringen

Eens je begint te werken, zijn er een aantal verzekeringen waarmee je te maken krijgt:

  • Ziekenfonds: van zodra je begint te werken, ben je niet meer verzekerd via je ouders en moet je jezelf dus zelf aansluiten bij een ziekenfonds. Informeer jezelf goed over de voordelen bij de verschillende ziekenfondsen.
  • Hospitalisatieverzekering: als de werkgever dit niet aanbiedt, moet je zelf een hospitalisatieverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten als je wordt opgenomen in het ziekenhuis.
  • Groepsverzekering: een vaak voorkomend extralegaal voordeel is de groepsverzekering, waarbij de werkgever de premies betaalt voor deze groepsverzekering. De meeste groepsverzekeringen bevatten 2 onderdelen (pensioensparen en een overlijdensuitkering), maar kunnen zowel door je werkgever als door jezelf worden uitgebreid.

Je eerste loon

Denk aan je toekomst, want morgen begint vandaag. Probeer je loon dus niet zomaar ineens te verbrassen en zet een centje opzij.

Op zoek naar een job binnen vdk?

Check hier welke opportuniteiten op jou liggen te wachten.