Een loopbaan bij vdk

vdk investeert ook in menselijk kapitaal

Als medewerker bij vdk geniet je van:

  • Extra vakantiedagen
  • Flexibele uurroosters
  • Concurrentieel salarispakket
  • Uitstekende hospitalisatieverzekering
  • Uitmuntende groepsverzekering
  • Gratis abonnement voor openbaar vervoer, fietsvergoeding
  • Veel opleidingsmogelijkheden

Een job is méér dan dagdagelijks diverse taken uitvoeren. Als werkgever met oog voor een duurzame langetermijnrelatie wil vdk ook aandacht besteden aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele evolutie, en dat vanaf je eerste werkdag.

De eerste werkdag bij vdk

De eerste werkdag is voor nieuwe collega’s een introductiedag.

Je ontmoet de andere nieuwe medewerkers en krijgt informatie over vdk, onder meer over het ontstaan, de waarden en het organogram. Daarnaast krijg je ook een rondleiding in de hoofdzetel aan het Sint-Michielsplein in Gent. Meteen weten al je collega’s dat ook jij tot het vdk-team behoort.

Je krijgt ook allerhande praktische informatie. Nadien maak je kennis met je nieuwe collega’s op jouw eigen dienst.

Om de integratie gedurende de eerste maanden te bevorderen wordt er op regelmatige tijdstippen een opvolgingsgesprek voorzien. Samen met de leidinggevende van je dienst worden taken en verwachtingen besproken en worden eventuele opleidingsbehoeften vastgesteld en het opvolgingsplan vastgelegd.

Evolueren is een must

In een snel wijzigende omgeving betekent ‘stilstaan’ zoveel als achteruitgaan. Daarom stoppen we heel wat energie in de vorming en opleiding van medewerkers.

vdk beschikt hiervoor over een interne dienst, waar 2 collega’s instaan voor de permanente vorming van alle medewerkers. Er wordt de kans gegeven om zowel intern als extern opleiding te volgen. Ook eigen initiatief is belangrijk. Informeel overleg en het delen van kennis onder collega’s worden permanent gestimuleerd.

Alle nieuwe medewerkers krijgen bij het begin van hun loopbaan een intensieve basisopleiding aangeboden. Deze bestaat uit een theoretisch gedeelte dat afgewisseld wordt met praktijkstages in onze kantoren. Tijdens je stage in een kantoor kan je de theorie toetsen aan de praktijk en kom je rechtstreeks in contact met onze cliënten.

Jouw loopbaan bij vdk, van start tot finish gesteund door een team

Het hele traject van je loopbaan is minder afgelijnd dan je op het eerste gezicht misschien zou denken. Veel hangt immers af van je persoon: de ambitie die je hebt, de opleidingskansen die je grijpt, de opportuniteiten die zich aandienen, jouw job waar je het beste van maakt. In een commerciële functie in een kantoor, op de hoofdzetel als informaticus, als polyvalente bediende,…

Veel hangt dus af van je persoonlijke doelstellingen, maar je staat hierin niet alleen. Vanaf het begin word je ondersteund.

Om nieuwe medewerkers zich meteen thuis te laten voelen, besteedt vdk veel aandacht aan een goed onthaal en een gedegen opleiding.

Nadien worden er jaarlijks functioneringsgesprekken georganiseerd tussen jou en je leidinggevende of coach om zowel je bijdrage aan de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen als je professionele ontwikkeling op te volgen. Maar een loopbaan is meer dan ontwikkeling alleen. Gebeurtenissen in je privé-omgeving of je persoonlijke ambities kunnen soms wijzigingen in je traject vereisen. Ook dergelijke "koerswijzigingen" worden opgevangen.