Vayamundo pioniert in duurzaam sociaal toerisme

Vayamundo pioniert in duurzaam sociaal toerisme

Vanaf 1950 bouwden sociale organisaties de eerste vakantieclubs voor de gewone werkmens. In de jaren 70 namen de touroperators de fakkel over om toerisme voor iedereen toegankelijk te maken. Vandaag verruimt ACV Bouw, Industrie en Energie opnieuw de horizon in sociaal toerisme door voorop te lopen in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Een stukje sociale geschiedenis.

We verwelkomen Stefaan Vanthourenhout en Jo De Bock op de hoofdzetel van VDK, in het toeristische hart van Gent. Stefaan, voorzitter van de vakbondscentrale ACV Bouw, Industrie en Energie en van Vayamundo, schetst eerst een stukje geschiedenis. In 1936 werd in België de wet op het betaald verlof gestemd. Na de tweede wereldoorlog brachten de vakbonden en mutualiteiten de buitenhuisvakanties binnen het bereik van de werkmens. Daarna nam de privé het over en ontstond een hele toeristische industrie.

Voorop blijven lopen.

Is er nog een rol voor de vakbond om aan sociaal toerisme te doen? Stefaan is rotsvast overtuigd van wel. Door resoluut de richting aan te wijzen naar een sociaal toerisme met een duurzaam karakter. Vandaag past Vayamundo deze formule toe in drie vakantieclubs aan onze kust, in de Ardennen en in de Pyreneeën. Die staan open voor iedereen en kunnen via een eigen contactcenter en website, via touroperators of zelfs booking.com geboekt worden.

5 duurzame doelen van de Verenigde Naties.

Jo De Bock, de CEO van Vayamundo, vertelt hoe zijn organisatie vijf actiepunten distilleerde uit de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

1. Natuurbehoud en milieuzorg.

“We blijven inspanningen doen om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Door volledig over te stappen op groene energie ging onze CO2-uitstoot met 15% omlaag. Onze keukens gebruiken minder rundvlees en bieden lekkere alternatieven. Dit levert nog eens 10% minder CO2 op: da’s liefst 500 ton minder per jaar. In Oostende bouwen we ook mee aan het Groene lint, waarbij we zelf zullen instaan voor vijf hectare aanplantingen.”

2. Active ageing.

“We bieden de 50-plussers onder onze medewerkers de mogelijkheid voor een meer relaxed en stressvrij arbeidsregime. En ook voor onze gasten zijn er speciale programma’s voor actief ouder worden.”

3. Multiculturele openheid.

“Onze medewerkers vertegenwoordigen 23 nationaliteiten. Laatst organiseerden we een wereldkookwedstrijd met milieuvriendelijke Omegabaars. Van onze mensen kregen we een weelde aan exotische bereidingen uit Suriname, Senegal, Portugal, de Filippijnen…”

4. Inclusief toerisme.

“Vakantie buitenhuis moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook voor mensen met een fysieke, mentale, sociale of financiële beperking.”

5. Internationale solidariteit.

“Vayamundo steunt een waaier aan ontwikkelingsprojecten. Van een tehuis voor straatkinderen in Nepal tot een schoolproject in Rwanda.”

Wereldreiziger Jelle Veyt: duurzame inspiratie voor Vayamundo.

Vayamundo zet zijn duurzaam toerisme in de kijker met een speciale ambassadeur: Jelle Veyt. Na een moeilijke jeugd begon Jelle aan een letterlijk hemelhoog project: het beklimmen van de hoogste berg op elk continent. Het wereldwijde traject legt Jelle af met de fiets of de kano.

Jo De Bock: “Het avontuurlijke, de zorg voor natuur en milieu, zijn inzet voor een weeshuis in Nepal… het zijn duurzame waarden die Jelle Veyt en Vayamundo delen.”

Vayamundo en VDK: dezelfde solidaire wortels.

VDK gaf werkmensen in de jaren 30 voor het eerst de kans om te sparen voor een huis. In de jaren 50 zorgden sociale organisaties als Vayamundo ervoor dat arbeiders voor het eerst op reis konden vertrekken. Vandaag vinden Vayamundo en VDK elkaar in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo kiest Vayamundo ervoor om duurzaam ethisch te beleggen bij VDK.

Hart genoeg? Bedankt voor uw feedback!

Wilt u hier graag meer over kwijt?
Stuur een mailtje naar: hartgenoeg@vdk.be

Bekijk hier de volledige VDK-nieuwsbrief 'Hart Genoeg?'