Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen

vdk biedt jou de mogelijkheid om via een aantal zorgvuldig geselecteerde beleggingsfondsen of ICB’s (Instelling voor Collectieve Belegging)(1) je beleggingsportefeuille te diversifiëren en op die manier de risico’s te spreiden.  In zo’n fonds(2) of ICB wordt het geld van verschillende beleggers samengebracht en volgens een specifieke beleggings­politiek door professionele fondsbeheerders belegd. Afhankelijk van de strategie van het betrokken fonds, kan belegd worden in verschillende soorten financiële instrumenten (aandelen, obligaties, cash,… ).  Wie meer wil weten over fondsen of ICB’s als beleggingsinstrument kan terecht op http://www.wikifin.be/nl/themas/sparen-en-beleggen/beleggingsfondsen/fondsen.

vdk beheert geen eigen beleggingsfondsen. Daardoor kunnen we op een objectieve en onafhankelijke manier op zoek gaan naar de meest geschikte fondsen voor jouw specifieke situatie. Voor deze ‘open architectuur’ doet vdk beroep op externe partijen.

In functie van je persoonlijk beleggingsprofiel zorgt je vdk-adviseur graag voor een passende oplossing. Bovendien, niet onbelangrijk, je fondsen worden gratis bewaard op een effectenrekening bij vdk bank. Ontdek hieronder de beleggingsfondsen waarvoor je bij vdk terechtkunt.

Lees de essentiële beleggersinformatie (KIID) en het prospectus van het (de) gekozen beleggingsfonds(en) alvorens in te tekenen. Je kan deze wettelijke informatie samen met de andere relevante documenten gratis raadplegen op onze website. Deze documenten zijn ook op eenvoudige vraag gratis te verkrijgen in elke vdk-vestiging.

Gemengde fondsen

 • VDK Sustainable Flex Fund
  compartiment van onbepaalde duur van de bevek Shelter Invest naar Luxemburgs recht
 • Triodos Impact Mixed Fund - Neutral
  compartiment van onbepaalde duur van de bevek Triodos Sicav I naar Luxemburgs recht
 • DNCA Invest Eurose 
  compartiment van onbepaalde duur van de bevek DNCA Invest naar Luxemburgs recht
 • Ethna-AKTIV 
  beheerd door ETHENEA Independent Investors S.A.
  Gemeenschappelijk beleggingsfonds van onbepaalde duur naar Luxemburgs recht
 • DPAM L Patrimonial Fund
  compartiment van onbepaalde duur naar Luxemburgs recht DPAM L
 • Accent Fund Global
  compartiment van onbepaalde duur van de zelfbeheerde bevek naar Belgisch recht Accent Fund
 • Carmignac Patrimoine
  beheerd door Carmignac Gestion
  Gemeenschappelijk beleggingsfonds van onbepaalde duur naar Frans recht
 • BGF Global Allocation Fund
  compartiment van onbepaalde duur van de bevek Blackrock Global Funds naar Luxemburgs recht
 • FFG Architect Strategy R
  beheerd door Banque De Luxembourg Investments S.A.
  compartiment van de Sicav FFG
  bevek van onbepaalde duur naar Luxemburgs recht
 • Echiquier ARTY Fund
  compartiment van onbepaalde duur van de bevek Echiquier Fund naar Luxemburgs recht

Monetaire fondsen

Obligatiefondsen

Aandelenfondsen

(1)Een ICB is een instelling die geld afkomstig van diverse beleggers investeert en dit kapitaal via een vooraf bepaalde strategie collectief belegt in een geheel van gediversifieerde financiële instrumenten volgens het principe van risicospreiding. ICB’s zijn dus een vorm van collectief portefeuillebeheer.

(2)Met "fonds" bedoelen we: bevek (beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal), sicav (société d’investissement à capital variable), gemeenschappelijk beleggingsfonds (GBF) naar Luxemburgs of Belgisch recht of een compartiment hiervan.