VDK Opbouwplan

VDK Opbouwplan

Beleg op jouw tempo in jouw toekomst.

Op jouw tempo.

Met het VDK Opbouwplan beleg je stap voor stap vanaf 50 euro in een selectie van beleggingsfondsen(1) die je zelf kiest.

 • Toegankelijk
  Je kan al vanaf 50 euro beleggen in een fonds naar keuze.
 • In functie van jouw profiel
  Jij kiest de beleggingsstrategie die bij jou past, met een risico-rendementsverhouding waarmee je je comfortabel voelt.
 • Gespreid in de tijd
  Je belegt gespreid in de tijd, waardoor je het risico verkleint om op een ongunstig beursmoment in te stappen.
 • Gemakkelijk
  Jij kiest jouw bedrag, één of meerdere beleggingsfondsen waarin je wenst te beleggen, de frequentie en het moment. vdk bank doet de rest.
 • Flexibel
  Je kan de stortingsfrequentie elk moment tijdelijk onderbreken, wijzigen of stopzetten. Je kan ook elk moment je gelden geheel of gedeeltelijk opvragen.

(1) Met ‘beleggingsfonds’ bedoelen we: bevek (beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal), sicav (société d’investissement à capital variable), gemeenschappelijk beleggingsfonds (GBF) naar Luxemburgs of Belgisch recht of een compartiment hiervan.

In jouw toekomst.

Als een eerste kennismaking met beleggingen.

Als aanvulling op pensioensparen.

Als een plan voor jouw kind, kleinkind of petekind.

Als een plan voor een bepaald doel.

De emoties van de belegger.


Weet je wanneer het een juist moment is om in te stappen in een beleggingsfonds? We vermoeden van niet. Maar als je jouw aankopen spreidt in de tijd en telkens een beperkt bedrag investeert, verminder je het risico om op een ongunstig beursmoment in te stappen. Zo kan je in alle rust en stap voor stap een kapitaal opbouwen. Dat is precies wat we beogen met het VDK Opbouwplan.

Beleggen voor anderen.

Het VDK Opbouwplan kan gecombineerd worden met een derdenbeding. Dit biedt de mogelijkheid om een minderjarige begunstigde aan te duiden. Je bepaalt zelf wanneer de tegoeden worden overgedragen waardoor je intussentijd de controle behoudt.

Praktische informatie.

In een VDK Opbouwplan betaal je 1% instapkosten.

Beleggen via een VDK Opbouwplan biedt geen rendements- of kapitaalgarantie.

Gelieve het reglement van het VDK Opbouwplan en de essentiële beleggersinformatie van de beleggingsfondsen te lezen alvorens in te tekenen. Je kan deze informatie gratis raadplegen online of  op eenvoudige vraag gratis verkrijgen in elke vdk-vestiging. Deze documentatie is beschikbaar in het Nederlands.

Iets voor jou?

Wens je meer informatie of wens je een VDK Opbouwplan te openen? Kom eens langs bij je in jouw vdk-kantoor.