VDK, aangenaam

Geven uw geldzaken u écht
een goed gevoel en gemoedsrust?

Die meerwaarde wil VDK u geven.
Dit doen we op 2 manieren:

1. Sinds 1926 sleutelen we aan de weg als duurzaam ethische bank.

Eerst als financiële hefboom van de werkmensen. Daarna als pionier in microkredieten voor het Zuiden. En ook als financier van projecten die onze samenleving vooruit helpen. Bijvoorbeeld: wijkgezondheidscentra.
Onze aanpak maken we hard met 9 duurzaam ethische garanties.

Gaan we als bank met een hart al ‘hart’ genoeg? Alles kan uiteraard beter. Hoe we dat doen, ontdekt u in onze nieuwsbrief ‘Hart Genoeg?’. En dankzij uw reacties blijven we timmeren aan een duurzaam ethische weg.

2. Goed luisteren en deskundig adviseren als bankier van mens tot mens.

Elke VDK-vestiging wil een goede buur in de buurt zijn: open voor advies. Of zelfs bij u op bezoek komend voor raad-op-maat. Ondernemingen en Organisaties krijgen bij VDK hun persoonlijke relatiebeheerder. Voor cliënten die iets te ver van een VDK kantoor wonen, is er een telefonische raadsman of –vrouw via het Contactcenter.

Nog een troef: wij blijven resoluut onafhankelijk als regionale bank. Zonder inmenging van holdings of buitenlandse groepen. Zo krijgt u ongekleurd advies van mensen dicht bij u, die voor een langetermijnrelatie gaan. Als duurzame, voorzichtige bank, hebben we ook stevige reserves opgebouwd. Sla er gerust onze kerncijfers op na.

Leert u ons graag beter kennen? Via een goed adviesgesprek ontdekt u waar wij voor staan. Graag tot binnenkort.

Leen Van den Neste,
Voorzitter directiecomité

Duurzaam ethisch met ETHIBEL doorlichting

Hoe bent u zeker dat VDK haar engagement nakomt om uw spaargeld duurzaam te herbeleggen? Het Forum ETHIBEL vzw controleert dit en bevestigt het met een jaarlijks certificaat. U vindt dit op onze website.
Forum ETHIBEL is een erkend Belgische expert voor rating, onafhankelijke controle en certificatie van financiële en niet-financiële producten en diensten. Die moeten beantwoorden aan precieze ethische en sociale criteria, en aan standaarden voor milieu en deugdelijk bestuur.

Ontdek hier onze 9 garanties voor duurzaam ethisch bankieren.